Ishockey är kanske din grej

Är du en av dem som tröttnat på att spela handboll och vill testa på något nytt? Då kanske ishockey är sporten för dig. Om du vill byta sport till ishockey är det en hel del grejer som du behöver inhandla innan du kan börja spela med ett lag.

Utrustning

Det absolut viktigast om du vill spela ishockey är givetvis skridskor, de flesta andra skydd kan du klara dig utan om de inte är match då det är ett måste att du har alla skydd. Du kan köpa passande skridskor och andra skydd på nätet eller i butik.

Träning

Är du van vid att spela handboll kommer träningen för hockeyn vara annorlunda och mycket fokus kommer att ligga på skridskoåkning och puckkontroll. Har du någon gång kollat på NHL eller SHL så har du kanske sett att de viktigaste för en hockeyspelare är explosivitet, snabbhet på skridskor och bra puckkontroll.

Sammanfattning

Vem som helst kan börja spela ishockey även på äldre dagar. Det är ett perfekt sätt att hålla igång kroppen och få goda vänner på köpet. Kom ihåg att du behöver inhandla alla skydd om du vill spela match. Kör ni på skoj räcker det gott med det absolut nödvändigaste som skridskor, hjälm, handskar och klubba.